Sonic Acts zoekt een medewerker fondsenwerving voor 24 uur per week (met mogelijke uitbreiding tot 32 uur). De sluitingsdatum van de vacatures is 30 April 2022.

Over Sonic Acts

Sonic Acts is een toonaangevende instelling op het gebied van innovatieve elektronische en digitale kunstvormen. Met een omvangrijk jaarprogramma in Nederland, daarbuiten en online, en een grootschalig tweejaarlijks festival in Amsterdam, produceert, presenteert en distribueert Sonic Acts een grote verscheidenheid aan kunstwerken. Het is een ambitieuze organisatie die streeft naar uitzonderlijke artistieke kwaliteit en is een platform dat een internationaal netwerk van makers, curatoren en denkers samenbrengt. Sonic Acts is gevestigd in Amsterdam en werkt samen met vooraanstaande Nederlandse en internationale partners – van verwante culturele organisaties tot academische instituten.

Werkzaamheden

Als medewerker fondsenwerving & development ben je verantwoordelijk voor het structureel genereren van inkomsten voor lopende en nieuwe programma’s van Sonic Acts door het aanspreken van publieke en private fondsen. Je doet actief onderzoek naar fondsen en financieringsmogelijkheden. Je stelt een fondsenplan en fondsenwervingsplanning op, ontwikkelt en schrijft projectvoorstellen, en bent verantwoordelijk voor de financiële en inhoudelijke afhandeling van gerealiseerde aanvragen. Je weet ambitieuze ideeën te vertalen naar overtuigende en realistische projectvoorstellen, passend bij het aangevraagde fonds. De medewerker fondsenwerving wordt aangestuurd door de directeur, werkt nauw samen met de programmeurs en het communicatieteam, en levert zo een belangrijke bijdrage aan de realisatie van het Sonic Acts programma. Taken en verantwoordelijkheden • Je onderzoekt, identificeert en coördineert de mogelijkheden voor fondsenwerving voor alle activiteiten en projecten zowel lokaal als internationaal. • Je bent verantwoordelijk voor de planning van aanvragen en (toekomstige) financieringsmogelijkheden. • Je ontwikkelt en schrijft aanvragen en voorstellen, zorgt voor interne afstemming met de betrokken medewerkers, partners en kunstenaars en draagt zorg voor de correcte uitwerking, indiening en (financiële) afhandeling hiervan. • Je bent de voornaamste copywriter en editor van projectvoorstellen. Je verwerkt de door collega’s en kunstenaars aangeleverde teksten tot coherente aanvragen en pitches, evaluaties en rapportages. • Je ontwikkelt de strategie voor fondsenwerving en financiering op basis van regelmatige evaluatie. • Je hebt een netwerk van publieke en particuliere fondsen en zet je in voor het uitbouwen van het netwerk van Sonic Acts. • Je volgt relevante ontwikkelingen bij Nederlandse en Europese fondsen en financiers en op het gebied van particulier mecenaat, en informeert de directie hierover.

Profiel

• Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring in een fondsenwervende functie in de cultuursector. • Je hebt affiniteit met de programmering en ambities van Sonic Acts. • Je bent een uitstekende schrijver (Nederlands en Engels), communicatief sterk en kunt mensen in woord en geschrift overtuigen, enthousiasmeren en mobiliseren op basis van een goed onderbouwd verhaal. • Je hebt een relevant netwerk bij publieke en private fondsen en legt makkelijk nieuwe contacten. Kennis van particulier mecenaat is een pre. • Je bent analytisch, goed georganiseerd en zorgvuldig en ziet kansen die je weet om te zetten in resultaten voor de organisatie. • Je bent ondernemend, initiatiefrijk en gedijt goed in een projectmatige organisatie waar een informele sfeer heerst en de lat hoog ligt.

We bieden

• Een veelzijdige en uitdagende functie voor 24 uur per week bij een vernieuwende culturele organisatie in Amsterdam; • Samenwerking met een ambitieus team, interessante partners en kunstenaars aan bijzondere programma’s; • Salaris, afhankelijk van kennis en ervaring, tussen €2.561,- en €4.375,- bruto p/m bij een fulltime aanstelling, volgens de Richtlijn functie- en loongebouw presentatie-instellingen van De Zaak Nu.

Reacties en vragen

Sonic Acts onderschrijft de Fair Practice Code en maakt zich sterk voor de Code Diversiteit & Inclusie. Sonic Acts streeft naar een team waar zoveel mogelijk verschillende ervaringen en perspectieven samenkomen. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen het team versterkt. Reageer op deze vacature door je CV en motivatiebrief voor 30 april 2022 in 1 PDF te uploaden via de onderstaande knop. Voor vragen kun je contact opnemen via vacatures@sonicacts.com. SOLLICITEER NU

This site uses cookies.